Open Huis voor talentontwikkeling

Wanneer:
4 november 2023 @ 10:30 – 14:30
2023-11-04T10:30:00+01:00
2023-11-04T14:30:00+01:00
Waar:
Het Coachhuis
Emmastaat 24
Velp
Kosten:
gratis
Contact:
Huis voor talentontwikkeling

Open Huis voor Talentontwikkeling

Groei en verbindingsdag
4 november 2023, Velp

 

AANMELDEN KAN NIET MEER

Zoek jij passende hulp voor jezelf of jouw kind vanwege vragen over vermoedelijke (hoog)begaafdheid en hoogsensitiviteit? Ben je als professional geïnteresseerd? Kom dan op zaterdag 4 november naar het Huis voor Talentontwikkeling.

Wij zijn een groep gedreven professionals met ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van hoogbegaafdheid. Die kennis en ervaring hebben we gebundeld om jou en je kind nog beter te kunnen helpen.

Een greep uit ons gratis aanbod op zaterdag 4 november: Workshop haptotherapie, presentatie begaafdheidsonderzoek, introductieworkshops opvoedopstelling en Hoogbegaafd, wat moet je ermee en creatieve activiteiten voor kinderen. Je kunt je ook aanmelden voor een kort adviesgesprek of even persoonlijk contact leggen met de mensen van het Huis voor Talentontwikkeling.

Plaats: Het coachhuis, Emmastraat 24, Velp
Datum en tijd: 4 november 2023 van 10.30 tot 14.30 uur. Inloop vanaf 10 uur.

Deelname is gratis.

Inschrijven
Inschrijven voor verschillende activiteiten vooraf is noodzakelijk omdat het aantal plekken beperkt is. Dat kan via de mail:

huisvoortalentontwikkeling@gmail.com   of   info@newkidstoday.nl 
Heb je nog vragen over de open dag? Mail dan even. Dan nemen we contact met je op!


Hieronder staat het schema voor de dag. Door op de afbeelding te klikken krijg je een groter plaatje.


We zien je graag komen!

Toelichting bij de verschillende activiteiten.

Slimme Peuter Club
Expert ontwikkelingsvoorsprong

10.30 -11.00 Sensopatisch spel met dreumessen
11.30 – 12.15 Creatief met peuters
12.45 – 13.30 Spelletjes met kleuters
13.45 – 14.30 Waarom de Slimme Peuter Club/Snelle Dreumes Club?

Waarom de Snelle Dreumes Club en de Slimme Peuter Club?

Tijdens de clubochtenden voor jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong bied ik de gelegenheid samen een thema te ontdekken en onderzoeken. lk werk hierbij vanuit een balans tussen hoofd – hart – handen.

  • hoofd: samen ontdekken welke kennis aanwezig is, welke vragen er leven en samen op zoek gaan naar de antwoorden,
  • hart: door het contact met peers en het

spelen en werken rand hun interessegebieden,

  • handen: door de dreumesen en peuters veel zelf te laten ervaren en

Wil je jullie dreumes of peuter kennis laten maken met mijn werkwijze, houdt jullie kleuter enorm van spelletjes spelen met peers of wil je zelf neer weten over de Snelle Dreumes Club, Slimme Peuter Club of Spelletjes met Peers (voor kleuters)? Neem een kijkje bij ons Open Huis.

Marjolein Mooijman
Slimme peuters | Gastouder BijLein

Lisette ter Heerdt Coaching en Advies

11.30 -12. 30:  Introductieworkshop opvoedopstelling
Lisette en Laura laten je kennismaken met de krachtige werking van een opstelling. Tijdens een opstelling kun je op een fijne manier onbewuste, belemmerende en meestal onzichtbare patronen helder krijgen en direct verandering creëren. Een opstelling is een k(p)rachtig middel om onverwerkte en onbewuste vraagstukken te helen.

Lisette ter Heerdt
Hoogbegaafdheid coaching en advies, Arnhem (terheerdtcoachingenadvies.nl)

Karuna kinderpraktijk

11.45 – 12.45:  Presentatie over begaafdheidsonderzoek
In een korte presentatie vertel ik wat over begaafdheidsonderzoek en intelligentietesten bij vermoedelijk hoogbegaafde kinderen. Hoe gaat zo’n onderzoek in zijn werk? Wat levert testen of een breder onderzoek op? Wanneer is het zinvol en wanneer niet?
Als je een onderzoek voor je kind overweegt, als je vanuit je beroep hier mee te maken hebt en meer wilt weten, of als je gewoon belangstelling hebt, meld je aan. Er is ook ruimte om je vragen te stellen.
Er kunnen 6 deelnemers per keer komen.

Wietske Vriezen
Home (karuna-kinderpraktijk.nl)

Pedagogische Praktijk Campstede

11.00 – 11.30 / 11.30 -12.00 / 13.30 – 14.00:  Speeddate
Maak een afspraak  wanneer je vragen hebt m.b.t. zaken waar je met je kind of kinderen tegen aan loopt,  over hoge intelligentie versus hoogbegaafdheid,  over de wenselijkheid en voor- en nadelen van intelligentie onderzoek,  over onze praktijk, over nu wat doen of nog even afwachten, en over je eigen anders zijn.

Henk & Tineke Scholten
Praktijk Campstede: Laat je kind testen op hoogbegaafdheid (ppcampstede.nl)

Ellis Kappelle, GZ haptotherapeute voor kinderen, jongeren en volwassenen

10.30 -11.15 / 12.30 -13.15: Workshop ‘Verstand van voelen’ – Haptonomie en HB.
In deze speelse workshop geef ik een korte uitleg over wat haptotherapie is en hoe hoogbegaafdheid wordt gezien vanuit de haptonomie. We gaan verder vooral leuke oefeningen doen waarbij er een beroep gedaan wordt op ieders voelende vermogen.
Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoe houd jij balans, spanning in je lijf, hoe zet je je vermogen in?
Deze workshop wordt 1x gegeven voor ouder met kind (vanaf 7 jaar) en 1x voor volwassenen.

Voor korte individuele vragen ben ik ook buiten de workshops bereikbaar.

Newkidstoday 

11.30 -12. 30 Introductieworkshop opvoedopstelling
Lisette en Laura laten je kennismaken met de krachtige werking van een opstelling. Tijdens een opstelling kun je op een fijne manier onbewuste, belemmerende en meestal onzichtbare patronen helder krijgen en direct verandering creëren. Een opstelling is een k(p)rachtig middel om onverwerkte en onbewuste vraagstukken te helen.

13.00 – 14.00 Introductieworkshop HB? Wat moet je ermee?
Samen met Ilain van GodGiventalent geef ik deze introductieworkshop. Heb je het gevoel dat jouw kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft of dat je kenmerken van hoogbegaafdheid ziet? Twijfel je aan wat je ziet? Of weet je niet goed of je al in actie moet komen? Tijdens het OPEN HUIS nemen we je mee in de wereld van hoogbegaafdheid in onze introductieworkshop. Voor wie: Ouders, opvoeders, professionals die meer over hoogbegaafdheid willen weten.

Doorlopend: Spelletjes met peers – leeftijd ong 8 – 14 jaar.
Tijdens het open huis is mijn dochter (14) aanwezig die de mogelijkheid biedt om in een ruimte spelletjes te spelen met andere kinderen zodat ouders rustig naar workshops en ander aanbod kunnen gaan.

Voor korte individuele vragen ben ik voor en na de workshops bereikbaar. Kom je ook kennismaken?

Laura Vermeulen
Newkidstoday – Home

GodgivenTalent

10.30-11.15 Culturele diversiteit en HB
Welke invloed heeft jouw culturele achtergrond op jouw beleving van jouw hoogbegaafdheidskenmerken? Heb je het gevoel ‘anders’ te zijn en verklaar(de) je dat vanuit je culturele diversiteit/ migratieachtergrond? Ervaar je hiernaast mogelijk ook kansenongelijkheid voor jezelf op het werk/ in je studie of jouw kind(eren) op school? Wij gaan dit met elkaar bespreken vanuit verschillende invalshoeken en ervaringen en tips uitwisselen.

13.00 – 14.00 Introductieworkshop HB? Wat moet je ermee?
Samen met Laura van Newkidstoday geef ik deze introductieworkshop. Heb je het gevoel dat jouw kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft of dat je kenmerken van hoogbegaafdheid ziet? Twijfel je aan wat je ziet? Of weet je niet goed of je al in actie moet komen? Tijdens het OPEN HUIS nemen we je mee in de wereld van hoogbegaafdheid in onze introductieworkshop. Voor wie: Ouders, opvoeders, professionals die meer over hoogbegaafdheid willen weten.

Voor korte individuele vragen ben ik voor en na de workshops bereikbaar. Kom je ook kennismaken?

Ilain Kortram
GodgivenTalent – GodgivenTalent

About Lisette

Lisette is via de ECHA opleiding en de opleiding Counselling en Coaching geschoold in het begeleiden, coachen en adviseren. Ze wil graag de ander zien, begrijpen wat hem beweegt en op basis daarvan kijken wat er nodig is om op een constructieve manier in actie te kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*