Briljant Irritant in Onderwijsland

Wanneer:
29 mei 2024 @ 20:15 – 21:15
2024-05-29T20:15:00+02:00
2024-05-29T21:15:00+02:00
Waar:
Posttheater Arnhem
Rosendaalsestraat 27
6824 CA Arnhem
Kosten:
15,25
Briljant Irritant in Onderwijsland is een korte voorstelling waar leerkrachten, docenten en ouders, pijnlijk grappig, eindelijk iets van (h) erkenning krijgen.

Want dat is hard nodig.

Het Onderwijsland wordt door zweetlucht, toetsen en een ja-maar-houding vervuild. Ooit zorgden passie en van-betekenis-willen-zijn voor frisse mogelijkheden. Nu is het in Onderwijsland vooral een kwestie van heel veel moeten en blijven ademen.
Er hangen kinderen en pubers rond.
Papier is er geduldiger dan de ouders.
En de leerkracht? Die is erg druk. Heel erg druk.

Oprecht, goedbedoeld, confronterend, zinnig en relativerend stond Anneke Polman al eerder in het theater met de lezing Shit happens, nou en? Ze sprak over persoonlijk lei/ijderschap, schreef een boek en gaf een basiscursus patiëntschap in de Zorg. Systeempijn is een rode draad in haar werk. Deze voorstelling gaat ze terug naar haar basis: Onderwijs.

Dit doet ze samen met Joep (een levensechte puber) en met Lisette ter Heerdt (een doorgewinterde, wèl verstandige, inhoudelijk degelijke en ook nog hoogbegaafde onderwijsspecialist).

About Lisette

Lisette is via de ECHA opleiding en de opleiding Counselling en Coaching geschoold in het begeleiden, coachen en adviseren. Ze wil graag de ander zien, begrijpen wat hem beweegt en op basis daarvan kijken wat er nodig is om op een constructieve manier in actie te kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*