Het opvoeden van hoogbegaafde kinderen gaat niet altijd even gemakkelijk. Hoe werkt dat nu in dat koppie, wat gaat er in hem of haar om en wat gebeurt er allemaal op emotioneel gebied? Zijn er do’s en don’ts? Je denkt dat je weet hoe je moet opvoeden, maar bij jouw hoogbegaafde kind lijkt het allemaal net even iets anders te werken.

Ik kan je helpen de ingang de vinden om werkelijk contact te krijgen met je kind en je helpen weer de opvoeder te worden waar je kind steun aan heeft. Het opvoeden van een hoogbegaafd kind betekent vaak afrekenen met de manier van opvoeden die je van huis uit gewend was, het betekent vaak ook de confrontatie met je eigen onzekerheden aangaan.

Een adviesgesprek kan je goed op weg helpen. Soms is het wijs ook een aantal coachgesprekken te voeren omdat je kind je confronteert met oud verdriet bij jezelf. Ook is het mogelijk een opvoedopstelling te doen. Door dat wat er speelt binnen jullie gezin op tafel of in de ruimte neer te zetten en te kijken wat dit oproept ontstaat er vaak vlot helder zicht op wat er speelt en wat er nodig is.

Heb je vragen over de opvoeding van jouw hoogbegaafde kind neem dan contact op. Je kunt me bellen of je vraag stellen via het contact formulier.