Hoogbegaafdheid en perceptie

Wanneer:
8 oktober 2019 @ 19:30 – 22:00
2019-10-08T19:30:00+02:00
2019-10-08T22:00:00+02:00
Waar:
De Eigen Zaak
Het Nieuwe Land 8
6828 DZ
Arnhem
Kosten:
€15,-

Wat maakt iemand echt hoogbegaafd? Er zijn in de loop der tijd al verschillende modellen gepresenteerd, maar geen enkele lijkt de lading echt te dekken.  ‘Dat komt omdat ze allemaal beginnen vanuit de cognitieve insteek’, zegt Wilfred Bastiani. Hij doet dat anders  en baseert zich op Einstein’s insteek “de intuïtie is de gave en de cognitie is diens bediende “. Nieuwsgierig geworden? Kom dan luisteren naar Wilfred en je vragen aan hem stellen. Het wordt een interactieve avond!

Ter voorbereiding is het fijn wanneer je zijn boek ; Jouw reis naar het innerlijk kind’, gelezen hebt. Je kunt het bij BOL bestellen.

Wie is Wilfred?

Wilfred Leonardo Bastiani is al sinds zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in de psyche van de mens. Later heeft hij dit middels de disciplines Psychologie en Filosofie nog veel dieper bestudeerd, waarbij zijn focus sterk gericht was op de inzichten van Bergson, bij wie Kazimiertz Dabrowski veel inzichten vandaan heeft gehaald. Op geniale wijze weet Wilfred tegenwoordig de inzichten vanuit beide disciplines als ook die vanuit Energie en Wiskunde te associëren. Dit is vermengd met zijn jarenlange ervaring binnen o.a. de sportontwikkeling. Hierdoor is er een enorme mate van integrale samenhang herkenbaar.

Wil je hoogbegaafdheid begrijpen vanuit het diepere perspectief, waarbij de basis gelegd wordt vanuit de intuïtie, dan dien je daarvoor als startpunt perceptie te begrijpen. Het cognitieve verhaal is eigenlijk een fase 2 in dit ontwikkelingsproces van de hb-ers. Cognitieve testen zijn te eenzijdig om een volledig waarde oordeel te geven aangaande iemands echte hoogbegaafdheid.

Aanmelden via deze link

About Lisette

Lisette is via de ECHA opleiding en de opleiding Counselling en Coaching geschoold in het begeleiden, coachen en adviseren. Ze wil graag de ander zien, begrijpen wat hem beweegt en op basis daarvan kijken wat er nodig is om op een constructieve manier in actie te kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*