Workshop. Denken doe je met je handen.

Wanneer:
26 februari 2020 @ 13:30 – 17:00
2020-02-26T13:30:00+01:00
2020-02-26T17:00:00+01:00
Waar:
De Eigen Zaak
Het Nieuwe land 8
6828DZ Arnhem
Kosten:
€20,-

Workshop: Denken doe je met je handen!

Door Anita Snik- Broeken, creatief therapeut  i.s.m. Lisette ter Heerdt, ECHA Specialist in Gifted Education

 

Ouders met hoogbegaafde kinderen

Ik daag jullie uit!

 

Kom samen met je kind(eren) spelen met beeldende materialen. Ontdek opnieuw het plezier van uitproberen en experimenteren. Beleef de flow, de natuurlijke beweging van creativiteit waarin ideeën en oplossingen ontstaan. Ervaar de veiligheid van beeldende materialen, waarin door “fouten” nieuwe mogelijkheden kunnen ontstaan. Verras jezelf en geef jouw creativiteit de ruimte door te denken met je handen.

 

 

Wie:                Ouders van Hoogbegaafde kinderen, samen met hun kind(eren)

Leeftijd:          vanaf +/- 6 jaar tot 99

Wanneer:        woensdag 26 februari 2020 van 14.00 tot 16.30

Waar:              De eigen zaak, het Nieuwe land 8, Arnhem

Kosten:            20,00 euro p.p. , inclusief gebruik materialen en kopje koffie/thee/limonade met iets lekkers

 

Opgave vooraf via deze link 

Opgave mogelijk tot 21 februari 2020.

Wees er op tijd bij, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Ter informatie

Iemand zei mij eens, jij bent hoogbegaafd. Mijn reactie was, O nee, ik ben niet hoogbegaafd. Ik ben niet theoretisch ingesteld, ben slecht in taal, bezit weinig feitenkennis en heb weinig interesse in allerlei wetenschappelijke wetenswaardigheden. Maar…. ik ben wel CREATIEF.

 

Creativiteit wordt vaak geassocieerd met het maken van mooie dingen. En daar heb je talent voor nodig. Maar creativiteit is geen product of prestatie. Creativiteit is een proces, een pure drang tot creëren. Gewoon, omdat er een ingebakken verlangen naar ontwikkeling en groei in ons zit.

We worden allemaal creatief geboren. We leren door te spelen, dingen uit te proberen, te ontdekken en te experimenteren. Zo leren we op onze eigen manier de wereld te begrijpen, verwerken en hanteren. Zo ontwikkelen we onze eigenheid en onze potenties.

 

Maar……………….,

We zijn gevoelig voor wat anderen van ons denken. De nadruk komt te vaak te liggen op het maken van fantastisch mooie dingen of dingen die nuttig zijn of functioneel. In ons hoofd zijn de ideeën geweldig maar in werkelijkheid beheersen we de technieken niet om ze uit te voeren. Daarom dekken wij ons van tevoren in. We temperen onze creativiteit en durven niet buiten de lijntjes te kleuren. Durven de creatieve impulsen tot het creëren van iets nieuws en iets eigens niet te volgen. Dit maakt een mens neerslachtig en somber want de oorspronkelijke drang, het verlangen zit in ieder van ons.

 

Tijdens deze middag ontdek je samen met je kind(eren) opnieuw het plezier van uitproberen en experimenteren!

About Lisette

Lisette is via de ECHA opleiding en de opleiding Counselling en Coaching geschoold in het begeleiden, coachen en adviseren. Ze wil graag de ander zien, begrijpen wat hem beweegt en op basis daarvan kijken wat er nodig is om op een constructieve manier in actie te kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*