Huiskamer van Marco Polo

Wanneer:
7 november 2016 @ 20:00 – 22:00
2016-11-07T20:00:00+01:00
2016-11-07T22:00:00+01:00
Waar:
Reigerstraat 16
6823 EB Arnhem
Nederland
Kosten:
€10,-
Contact:
huisvanmarcopolo@gmail.com

Iedere eerste maandag van de maand, met een enkele uitzondering, organiseert het Huis van Marco Polo een Huiskameravond. Iedereen die vermoedt of weet dat hij of zij hoogbegaafd is, is van harte welkom. Een week van tevoren bepalen we (Jan Goorissen en Lisette ter Heerdt) het thema. Wil je onze huiskamer bezoeken dat vragen we je je uiterlijk de zondag daarvoor aan te melden via, huisvanmarcopolo@gmail.com

Het thema van 7 november is: “Hoe breng je je leervraag tot leven?”

Een leervraag vormt een essentieel onderdeel van je proces door het leven. De vraag is het resultaat van reflectie: het beschouwen van je eigen handelen en wat daarvan de gevolgen zijn geweest en dan doordringen tot de diepere lagen van de onderliggende wens/wil/drift. Totdat we goede leervragen hebben modderen we vaak maar wat aan, op basis van een door ouderlijke- en opleidingssocialisaties gecreëerd raster van overtuigingen en aannamen/ gewoonten. We onderzoeken het proces van emanciperen uit deze ‘eerste theorie’ om te gaan bevragen of er in je wellicht een ‘tweede’ of ‘derde’ theorie schuilt. Dit onderzoek maakt onderdeel uit van de door Dabrovski genoemde ‘positieve desintegratie’ en kan gaan leiden tot integratie op een hoger niveau (de ‘derde’ theorie is het niveau waarin reflectief leren een integraal onderdeel vormt van je bewuste leerproces – verwervingsproces).

We zien je graag op 7 november. Wel even aanmelden van tevoren uiterlijk zondag 6 nov via de mail; huisvanmarcopolo@gmail.com

Tijd: 20:00-22:00 uur

Deelname kost 10 EURO, incl. koffie/thee/koekje

Wil je graag in de mailinglijst opgenomen worden? Stuur dan even een berichtje naar hetzelfde adres, dan krijg je een week van tevoren bericht over het thema!

About Lisette

Lisette is via de ECHA opleiding en de opleiding Counselling en Coaching geschoold in het begeleiden, coachen en adviseren. Ze wil graag de ander zien, begrijpen wat hem beweegt en op basis daarvan kijken wat er nodig is om op een constructieve manier in actie te kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*