Film, ‘The World Peace Game’.

Wanneer:
11 september 2017 @ 20:00 – 22:00
2017-09-11T20:00:00+02:00
2017-09-11T22:00:00+02:00
Waar:
De Eigen Zaak
Het Nieuwe Land 8
6828 DZ Arnhem
Nederland
Kosten:
€15,-
Op maandag 11 september 2017, locatie De Eigen Zaak in Arnhem, vertoont Het Huis van Marco Polo een tweede film over het omgaan met hoogbegaafde kinderen. De avond begint om 20.00 uur en we stoppen om 22.00 uur.
De Amerikaanse pedagoog John Hunter is onderwijzer aan een school voor HB kinderen, en ontwikkelde een complex spel voor zijn klassen dat de kinderen uitdaagt om op zoveel mogelijk niveaus actief te worden en te zijn: the World Peace Game. Hunter geeft de kinderen complexe opdrachten aangaande het oplossen van reële wereldproblemen als oorlog, geologische bronnen, machtsbalansen, milieuvervuiling, bewapening etc. Hij vertelt vol enthousiasme over de verworvenheden van deze 9-10 jaar oude kinderen en laat zien dat voor deze hb-kinderen geen opdracht te moeilijk is. Zij ontwikkelen 21-eeuwse vaardigheden als kritisch denken, creatief denken, probleemoplossend denken, sociale- en culturele vaardigheden, empathisch bewustzijn en bewustzijn van niveaus van sociale interactie. De film geeft een verbluffend inzicht in het vermogen van deze kinderen en het vermogen van John Hunter als procesbegeleider. Een absolute aanrader voor iedereen die met hb-kinderen werkt!
Na de film voeren we een gesprek over onze ervaringen. Ook gaan we kijken naar wat je mee kunt nemen naar je eigen onderwijs-(begeleidings) praktijk.
 
Graag van tevoren even aanmelden kan via het aanmeldingsformulier;
 

Toegang: €15,-, vooraf te voldoen op IBAN NL96RABO0171686969 tnv Ter Heerdt Coaching en Advies. Met de betaling is de reservering definitief. Op verzoek kun je een nota toegestuurd krijgen.

Om een indruk te krijgen een TED talk van John Hunter over de “World Peace Game’. https://www.youtube.com/watch?v=0_UTgoPUTLQ

We zien je graag maandagavond.
 
Hartelijke groet,
 
Jan en Lisette

About Lisette

Lisette is via de ECHA opleiding en de opleiding Counselling en Coaching geschoold in het begeleiden, coachen en adviseren. Ze wil graag de ander zien, begrijpen wat hem beweegt en op basis daarvan kijken wat er nodig is om op een constructieve manier in actie te kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*